Ervaringen van cursisten

Isabelle van Grol

Vanwege mijn voorliefde voor Zuid Amerika en Spanje was ik begin vorig jaar op zoek naar een school of instituut waar ik Spaans kon studeren. Na enige sites bekeken te hebben op het internet kwam ik uit op de site van “ Flexibel Spaans Leren”
De site sprak mij aan, overzichtelijk en creatief, de recensies spraken mij aan, en ook de prijzen voor de lessen. De intake, die vooraf plaatsvond, getuigt van professionaliteit.
Bij de eerste kennismaking is besproken wat ik wilde bereiken en daarop werden de lessen afgestemd.

De lessen worden aan huis, in de gezellige woonkamer gegeven en altijd met een kopje koffie of thee erbij, hetgeen maakt dat je je meteen thuis voelt, tenminste, bij mij was dit zo. Ana is een prima docente, en gezien het feit dat ze zelf uit een Spaanstalig land komt, weet ze het prima over te brengen en leer je het van de beste. Er is altijd ook een warme persoonlijke interesse, en je wordt niet gezien als alléén maar een cursist die geld in het laatje brengt.

Flexibel Spaans leren is een goede benaming voor dit instituut, aangezien in goed overleg het altijd mogelijk is om lessen te verschuiven als het een dag niet uitkomt.
Het is voor mij, naast een fulltime job in de verpleging, wat hard werken is, absoluut geen straf om naar les te gaan, of mijn huiswerk te maken. Ik ben trots en blij met wat ik allemaal in deze maanden al geleerd heb.

Ik zou een ieder dit instituut aanbevelen, kernwoorden:
betrouwbaar, professioneel en vooral FLEXIBEL.

Dank je Ana, voor alles wat je me leert en nog gaat leren.

Cursist Privéles

curso principiantes 1 maart - juni 2017

curso principiantes 2 november 2017  - februari 2018

curso intermedio 1 maart mei 2018

 

 

Martien Bergsma

Hoe heb jij de flexibiliteit ervaren in bijvoorbeeld lesprogramma, inhoud, wensen en lestijd?

Flexibiliteit super waar door makkelijk te combineren met andere verplichtingen.

Hoe heeft de Spaanse les jou geholpen in je werk?

Heeft me een goede start met mijn Spaanse communicatie gegeven. Moet alleen nier nog wel verder aan werken en tijd vinden deel 2 te doen.

Wat bevalt jou aan onze aanpak en de sfeer?

De flexibiliteit in les uren is voor mij een grote plus

Wat zijn jouw adviezen om onze service te verbeteren? 

Wellicht nog wat specifieker modules aan passen op spreek vaardigheid waar mogelijk. (extra oefeningen)

Zou jij ons aanbevelen bij personen in jouw omgeving?

ja

dank je wel

zakelijke cursist

curso principiantes 1 maart - juni 2017

 

Jolanda

Inmiddels studeer ik  ruim 2 jaar Spaans bij Ana. De keuze voor Instituto Flexibel Spaans Leren is een goede geweest.  De lessen zijn  goed opgebouwd en bestaan uit vaste onderdelen zoals bijvoorbeeld grammatica, spreek- en schrijfvaardigheid. 
 
Ana staat altijd open voor persoonlijke wensen ten aanzien van het lesprogramma en de inhoud daarvan. In mijn geval bijvoorbeeld het toewerken naar het examen DELE B2. Samen hebben we een stappenplan gemaakt, examens geoefend en zonodig het programma aangepast, met als resultaat dat ik ben geslaagd!! Hoe mooi is dat!
 
Wat mij bevalt aan de lessen is de persoonlijke benadering. De flexibiliteit en professionaliteit ervaar ik als een groot pluspunt. 
Daarnaast weet Ana mij altijd weer te inspireren en goede tips te geven. 
Mocht iemand in mijn omgeving Spaans willen gaan studeren dan zou ik zeker adviseren om contact op te nemen met Instituto Flexibel Spaans Leren en vertellen over mijn eigen positieve ervaringen!
 
zakelijke cursist 2014-2017
curso intermedio 1 en 2
curso avanzado 1
curso preparación DELE B2
Roy

Hieronder mijn ervaringen:

De flexibiliteit heb ik als zeer goed ervaren. Het moet uiteraard passen in de agenda's, maar een gaatje van 2 uur is gauw gevonden. De persoonlijke aanpak en inspraak in het lesprogramma is me erg goed bevallen. Omdat mijn kennis van de Spaanse taal erg versnipperd was hebben we ons juist kunnen concentreren op die onderdelen waar mijn kennis nog haperde. Dit heeft me erg aangesproken. Daarnaast is de sfeer bij Anavely altijd erg gezellig en ongedwongen en doordat zij een 'native speaker' is weet ze als geen ander alle 'ins en outs' van de taal.

Adviezen zijn om misschien niet te veel vast te houden aan het boek.Ik zou jullie zeker aanbevelen bij mensen in mijn omgeving!

​Nogmaals hartelijk dank voor de gezellige en leerzame tijd!

Gr. Roy

zakelijke cursist Intermedio 1 en 2 - maart 2014 t/m maart 2015

Jack van 't Oosten

Begin 2013 ben ik gestart met privé lessen Spaans bij Anavely. We zijn inmiddels anderhalf jaar verder en kan nu wel concluderen dat ik heel erg tevreden ben over de manier van lesgeven en de resultaten die ik bereikt heb in deze periode.

Zij stelt mij in staat op een aangepaste manier en in het tempo dat bij mij past, de lessen te volgen. In gezamenlijk overleg wordt bepaald wat jouw behoefte en doelstellingen zijn en daar wordt het lesprogramma op afgestemd. Als ondernemer heb ik zowel zakelijk als privé een volle agenda. Hierdoor zijn er periodes dat ik niet de tijd aan de Spaanse taal kan besteden die ik zou willen. Dan is het heel fijn dat het tempo aangepast kan worden en wanneer de tijd het weer toelaat, het tempo weer omhoog kan. Voor mij is dat flexibiliteit ten top.

De sfeer in de lessen zijn ongedwongen en gezellig, maar er wordt natuurlijk ook hard gewerkt. Dit maakt dat ik ga altijd met veel plezier naar de lessen toe ga.

​Ik zou iedereen die Spaans wil gaan leren of zich verder wil verdiepen in deze mooie taal, zeker adviseren eens een gesprek te hebben bij 'Flexibel Spaans leren' en de mogelijkheden bespreken. Zeker wanneer je zoek zoek bent naar professionaliteit, een prettige sfeer en een lesprogramma op maat!

Groet,

Jack
cursus privé Beginners 1 en 2 - januari t/m juni 2013
cursus privé Half Gevorderden 1 en 2 – september 2013 t/m oktober 2014​

Bionda Honig

Na ander half jaar verbonden te zijn aan het instituut "Flexibel Spaans Leren" kan iemand als ik als geen ander zeggen dat het instituut eer doet aan haar te naamstelling "Flexibel Spaans Leren". Als DGA (lees druk bezet mens) van eveneens en trainings - en opleidingsinstituut is de flexibiliteit van de organisatie "Flexibel Spaans Leren" en in de vorm van Ana als mens en docent een waar genoegen en gegeven.

In mijn rol als zelfstandige, moeder en druk bezet persoon heb ik in de afgelopen ander half jaar mogen ervaren dat mijn behoeftes, wensen, wijzigingen en verschuivingen van bijvoorbeeld lessen of tijden in onderling overleg altijd gehoor hebben gekregen. De kracht van Ana is, naast haar uitermate vakkundigheid en individuele voorbereiding per cursist, haar persoonlijke betrokkenheid in iemands persoon en persoonlijke situatie.

Ana maakt tijdens haar lessen echt verbinding met de cursist wat zijn vruchten afwerpt naast alle reeds aanwezige randvoorwaarden die er zijn om een taal je vaardig te kunnen maken. Haar inschattingsvermogen en toetsing van je niveau, haar begrip en respectvolle manier van benadering zijn een verademing voor iedere cursist en heb ik ervaren als een bevordering in je leerproces.

Voorbereiding is het halve werk. Naast dat je als cursist de verantwoording hebt om je iedere les voor te bereiden of de verantwoording moet nemen voor je eigen leervermogen, heeft Ana de afgelopen ander half jaar mij laten ervaren dat ze als docent alles tot in de puntjes voorbereidt en verzorgt (zelfs je voorkeur voor theesmaken zijn aanwezig, ook mijn dank aan Wouter!!). De sfeer is ongedwongen en familiair. Haar persoonlijke benadering maken de lessen tot een waar genoegen en uitje waar ik persoonlijk wekelijks naar uit kijkt.

cursus privé Beginners 1 en 2 - maart t/m oktober 2012
cursus privé Half Gevorderden 1 en 2 - oktober 2012 t/m maart 2013
cursus privé Gevorderden 1 en 2 - april t/m november 2013​

Ana Hartsema-Mattos

Ik ben erg tevreden met mijn resultaat bij "Instituto Flexibel Spaans Leren". Anavely is erg professioneel en bouwt de lessen goed op. De lessen zijn erg goed voorbereid en zij voelt wat haar leerling nodig heeft. Daarnaast speelt ze in op de wensen van de leerlingen. Er was aandacht voor grammatica, woordenschat en spreekvaardigheid. Verder is er bij privé cursussen de mogelijkheid om af en toe het rooster aan te passen als het nodig is. Ik heb in een korte tijd erg veel geleerd en ben blij met het resultaat dat ik heb bereikt.
cursus privé Beginners 1 en 2 - augustus 2012 t/m februari 2013

cursus privé Half Gevorderden 1 en 2 - februari t/m mei 2013

 
Barabara Godeken

Na ons eerste contact wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Bij Ana leer je Spaans vanaf de basis, en je krijgt na overleg een aanbod op maat.

Doordat Ana de tijd neemt en zij met heel veel plezier jou de Spaanse taal eigen wilt maken, maakt ze jou nog enthousiaster de taal te willen leren. Ik ga zeker terug voor een vervolg cursus.
Als je een cursus zoekt , waar je een hele goede basis krijgt wat de Spaanse taal betreft , in een ontspannen sfeer waar de gezelligheid niet ontbreekt en waar je veel kan leren in een korte tijd, dan moet je het zeker bij "flexibel Spaans leren " proberen.

cursus privé Beginners 1 - september t/m november 2012

Elon BogermanElonBogerman

Volgend jaar ben ik van plan een lange fietstocht door Zuid Amerika te maken. Dit leek mij een goed moment om Spaanse les te volgen. Na een intake gesprek kon ik al heel snel beginnen met privé les bij hun thuis .

Aan het begin had ik veel moeite met grammatica maar na zo,n 5 lesuren hebben Anavely en ik besproken om eerst met kinderboeken te beginnen zodat ik de basis eerst kon begrijpen.
Hierna ging het steeds beter en begon ik het echt leuk te vinden omdat Anavely zich goed aanpaste aan mij en we begonnen al snel een praatje te maken . Ik ben zeker van plan na de 20 privé lessen een vervolgcursus te doen en heb het als heel leuk en leerzaam ervaren.

cursus privé Beginners 1 - juli t/m oktober 2012

Meraja WelleMeraja

Na een goed intakegesprek is een programma op maat gemaakt en zijn we gestart. De lessen zijn heel leerzaam, intensief en er is alle ruimte om vragen te stellen.
Ana geeft goed en duidelijk les op een prima tempo. De sfeer is goed, mede omdat de lessen in huis gegeven worden, dat is persoonlijker. Ana is altijd enthousiast en geïnteresseerd. Er wordt een vaste lesdag/tijd afgesproken maar als er iets tussen komt kan dit zonder moeite verschoven worden naar een ander moment.

Ik ben heel blij dat ik deze cursus gevolgd heb, ik kijk er met veel plezier op terug.
Ana, bedankt!
cursus privé Beginners 1 - april t/m juni 2012

 
Jeroen Touw

Na onze vakantie in Colombia, het geboorteland van Jeroen, wist hij één ding zeker: Hij wil Spaans leren. Jeroen heeft nu 10 lessen bij Anavely gehad en is nog minstens zo enthousiast.

In overleg met haar is voor de volwassen aanpak gekozen met serieuze kennis van de (basis) grammatica.

En dat valt niet mee als je 15 jaar bent. Maar door de manier waarop Anavely het aanbiedt sluit het precies aan bij Jeroens niveau; het is met recht flexibel Spaans leren. Jeroen komt zeker terug voor de vervolglessen!
Muchas gracias y hasta la proxima!

cursus privé Beginners 1 - september t/m oktober 2011

Anja en AnnabelAnjaEnAnabel

Mijn dochter en ik hebben ruim een half jaar individuele lessen gevolgd bij Flexibel Spaans Leren voor onze reis naar Mexico (juli 2011). De eerste twee weken hebben we vrijwilligerswerk gedaan op een ecologisch project met afstammelingen van de Maya's in de provincie Chiapas.

Op YouTube krijg je een impressie van dit interessante project. Daarna hebben we nog twee weken gereisd door Chiapas, één van de armste gebieden van Mexico. We hebben veel opgesnoven van de Maya-cultuur en ook genoten aan het strand bij een rustig badplaatsje aan de zuidkust. Wat waren wij blij dat we van te voren Spaans hebben geleerd bij Anavely. Over Anavely niets dan lof. Met haar enthousiasme en warmte en haar inspirerende manier van lesgeven, was iedere les een feestje. Wat we vooral leuk vonden is dat we eigen onderwerpen konden inbrengen. Zo hebben we interessante artikelen over onze reisbestemming van internet geplukt om te vertalen. Deze onderwerpen bespraken we tijdens de les, deels in het Nederlands en naarmate onze kennis vorderde, in het Spaans.

Ook de flexibiliteit van de individuele lessen vonden we erg prettig. Gelukkig was er altijd een mogelijkheid om te schuiven in agenda's. Dat was fijn, want als ondernemer zou een cursus met vaste lestijden voor mij niet handig zijn.
Kortom: wil je op een prettige en flexibele manier Spaans leren in je eigen tempo: aarzel geen seconde meer en meld je aan bij Flexibel Spaans Leren.

Anja Romein
cursus privé Half Gevorderden 1 en 2 - januari  t/m juni 2010
cursus privé​ Gevorderden 1 en 2 - september 2010 t/m juni 2011

Annabel van der Plasse (toen 14 jaar)

cursus privé Beginners 1 - februari t/m juli 2011

 
SarahSarah

Ik had al de een en andere Spaanse les gevolgd en ook in mijn studie had ik met die mooie taal te maken, maar er is altijd ruimte voor verbetering.
Op vakanties in Zuid-Amerikaanse landen kon ik me altijd wel redden, maar ik wou graag ook een echt gesprek kunnen voeren.

Via Google ben ik bij Flexibel Spaans leren terecht gekomen. De lessen werden precies volgens mijn behoeftes ingedeeld, een goede mix uit grammatica herhaling / opfrissing, leesoefeningen en vooral veel spreekvaardigheid. Anavely is een hele goede docente die de stof goed kan uitleggen, maar daarnaast ook leuke verhaaltjes weet te vertellen.

Na 10 weken was ik helemaal klaargestoomd voor onze vakantie naar Colombia. Ik had veel oefeningen gedaan, die ik meteen kon toepassen (zoals gesprekken in een hotel / restaurant, maar ook klagen wanneer de service niet is zoals verwacht). Momenteel heb ik een hele drukke agenda, maar voor de volgende vakantie zal ik Anavely weer om een opfrissing vragen.

Hasta la proxima vez!
cursus privé Half Gevorderden 1 en 2 - februari t/m juni 2011

RuudRuud

Ik liep al enkele jaren rond met het idee een 4e taal "Spaans" te gaan leren, toch kwam het er iedere keer maar niet van om dat idee in actie om te zetten. Totdat ik dit jaar vakantieplannen kreeg om 5 weken te backpacken in het wonderbaarlijk mooie land Colombia.

Doorgaans vind ik het erg prettig om ten minste de basis van de taal van je vakantieland te beheersen. Dus nu moest het er maar van komen. Ik ben ontzettend blij, dat ik na een eenvoudige google opdracht, bij Flexibel spaans terecht ben gekomen. Anavely is een erg vriendelijke behulpzame en geduldige lerares. Door haar enthousiaste lessen en de eenvoudige opzet om een nieuwe taal te leren, werd ik gemotiveerd en uitgedaagd om iedere week netjes mijn huiswerk te maken.

Er werd een lesprogramma opgesteld dat geheel op maat werd afgestemd. Ik begon bij het absolute begin - het alfabet en mocht diezelfde les al proberen om een stukje tekst te lezen. Eigenlijk ging dat al best goed, beter dan ik had verwacht. Ik merkte les voor les dat mijn vaardigheden aan het verbeteren waren. De methode werkte erg goed, na circa 5 lessen sprak ik al een aardig woordje spaans en na tien weken was ik klaar voor mijn reis.

In Colombia heb ik mij uitstekend kunnen redden. Ik kon mij vrijwel moeiteloos verstaanbaar maken en begreep het merendeel van wat er aan mij gevraagd werd. De lessen zijn mij zo goed bevallen dat ik besloten heb om de cursus principiantes II te volgen om straks nog beter te kunnen spreken.

Anavely, bedankt voor je lessen!

Cursus cursus privé​ ​Beginners 1 en 2 - januari t/m september 2011

Axel KleywegAxelKleyweg

Spaans leren leek me wel wat. En na wat gegoogle kwam ik uit bij flexibelspaans leren en ontmoette ik de lieve lerares Ana. De manier van les geven sloot aan op mijn verwachtingen en met haar rust en geduld gaf zij mij de durf om fouten te maken. De lessen worden getypeerd door enthousiasme,geduld,vriendelijkheid en resultaat. Als beginner is de eerste stap naar de Spaanse taal gezet.

Hasta pronto,

Cursus privé​ ​Beginners 1 - september t/m november 2010

 
Rachel van der LindenRachelvanderLinden

Eind januari ben ik begonnen met mijn spaanse lessen. Het was niets wat ik ervan had verwacht; het was nog veel beter!Je werkt, je leert en je kletst gezellig aan de eettafel wat het prettig leren maakt. Tijdens de lessen heb je genoeg inspraak in waar je je aandacht op wil focussen terwijl Ana tóch de stof die behandeld moet worden voor een goede basis, er doorheen krijgt. Na mijn eerste 10 lessen ben ik gewoon door gegaan met de volgende 10. Ana weet je echt enthousiast te krijgen voor de taal en leert het je met veel liefde.

In september ga ik beginnen met mij nieuwe opleiding waar ik ook spaanse les zal krijgen maar voor eventuele bijles zal ik zeker terug komen!

Oh en punten die verbeterd kunnen worden? Die zijn er niet!

cursus privé Beginners 1 en 2 - januari t/m april 2010

Jeroen BorgsteedeJeroenBorgsteede

Ik heb de flexibiliteit met betrekking tot programma, inhoud en lestijden als zeer prettig ervaren. Ana heeft in overleg met mij een programma gemaakt wat aansloot op mijn wensen. Ik wilde namelijk het Spaans een beetje onder de knie krijgen om op reis in Costa Rica mij ook in een andere taal dan Engels te kunnen uitten.

Omdat taalles naast werk en gezin een heel geregel is, was het fijn dat Ana meedenkt om het passend te maken. De aanpak is persoonlijk en de sfeer is huiselijk. Spaanse les ' aan de keukentafel' met een kop koffie is voor mij een prima aanpak!
Ana wil je perse goed Spaans leren en hamert erg op de technische aspecten van het Spaans. Het viel voor mij niet mee om dan in de avonduren nog de tijd en de discipline op te brengen om veel te oefenen waardoor mijn woordenschat iets achterbleef. Voor leerlingen als ik mag het daarom best iets strenger,bijvoorbeeld iedere week 30 woorden leren!

cursus privé Beginners 1 en 2 - januari t/m april 2010

cursus privé Half Gevorderden - mei t/m juni 2010

Mirjam de GrootMirjamdeGroot

We hebben een heerlijke vakantie in Spanje gehad. Ik heb zoveel geleerd van de grammatica lessen die ik van je gehad hebt; het was fijn ze in de praktijk te kunnen brengen.En dat mag je zeker op je site zetten. En vermeldt dan ook dat je een heerlijk mens bent, dat het altijd een plezier was om naar je lessen te komen. We hebben ook heel veel plezier gehad van het kwartet spel. Ik moet zeggen, zo in de Spaanse zon met een wijntje erbij wordt je als drie volwassen vrouwen vreselijk melig van spaans kwartetten.

En jullie aanbod om acuut te vertalen; hartstikke lief! Dikke kus, (ben benieuwd hoe dat in het spaans vertaald wordt!)

Cursus privé Beginners 1 en 2 - augustus 2009 t/m maart 2010

Cursus privé​ Half Gevorderden 1 en 2 - april t/m juli 2010

Betty Ann Pynn

Ik heb een geweldige reis gemaakt van ruim 3 weken. Eerst naar Cuzco, Sacred Valley en via Ollantaytambo naar Machu Picchu die we vanaf zonsopgang ademloos hebben verkend.Hoe schitterend. Daarna naar Puno, Titikaka meer, vervolgens doorgetrokken naar Bolivia/Copacabana, Isla del Sol en een paar dagen in La Paz. Het reizen per lokale bus is ons net als de vorige keer uitstekend bevallen met de nodige ervaringen!

Na La Paz en Sucre hadden we het plan om door te reizen naar Potosi en de Salar de Uyuni, om via Chili en Santiago terug te vliegen. Maar demonstraties en wegblokkades hebben dat helaas verhinderd. Dus een alternatief gezocht, terug naar La Paz en naar Noord Chili gevlogen en vandaar naar Santiago.

Dat was wel jammer maar it's all in the game en we gaan zeker weer terug. Ik vind dat de basis voor mijn Spaans dankzij Anavely heel goed is, kan het lezen, begrijp alle zinsconstructies, kon een beetje korte zinnetjes maken maar ik kan het moeilijk verstaan en het zakt wel erg snel weg nu.

Ik moet het natuurlijk zelf bijhouden, maar dat komt er niet van. Ik zou heel graag vervolglessen willen hebben helemaal gericht op het spreken, op dialoog. Half januari ga ik 2 weken naar Mexico en reizen met mijn jongste dochter Annebeth die daar een stage doet.

Saludos cordiales

Cursus privé Beginners - februari t/m april 2010

Catharina

Je lessen heb ik als zeer waardevol ervaren. Zo is mijn grammatica al heel wat verbeterd. Doordat je privélessen volgt, dwingt het je om je huiswerk te maken en om te gaan.Door je enthousiasme vond ik het in het geheel niet erg om fouten te maken in het Spaans en durfde ook de moeilijke woorden uit te spreken.De sfeer was zo ontspannen en die 1,5 uur vlogen om. Jouw lessen zorgen ervoor dat je liefde voelt voor de Spaanse taal!! Weliswaar heb ik besloten om met mijn vaste groep van de Volksuniversiteit het 4e jaar in te gaan; daar is die groep mij ook te lief voor. Wel zal ik waarschijnlijk volgend voorjaar weer voor een 10 tal lessen naar je toe komen.

Hopelijk geef je dan tegen die tijd nog Spaanse les. Nu het ga je goed in de komende tijd.Heel veel hartelijke groeten aan je man en vooral aan je lieve dochter (je mag er met recht trots op zijn). Lieve groeten voor jou en zeker adios !!

Cursus privé ​Half Gevorderden - juni t/m juli 2010

 
Juliska WijsmanPriveles Juliska

In maart en april dit jaar heb ik 10 privé lessen spaans gevolgd bij Ana. Dit is zeer goed bevallen en kan ik zeker aan iedereen aanraden. En dat heeft zeker geholpen! Op dit moment zit ik in Málaga in Spanje, en dankzij de lessen van Ana kon ik meteen in het tweede niveau beginnen van de school. Dat was erg prettig, omdat ik denk dat de taal leren veel sneller gaat nadat je een kleine basis hebt opgebouwd.
De tijden van de lessen kon ik vrijwel zelf bepalen, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Wanneer ik een les niet kon of de tijd me niet uitkwam, was het nooit een probleem om de tijd te verzetten. Ook de lessen zelf waren altijd gezellig, Ana is een zeer gezellige en aardige vrouw die naast lesgeven ook geinteresseerd is in wat je doet en wil.

Kortom, de lessen bij Ana waren voor mij een zeer goede ervaring, en ik heb geen moment spijt gehad! Het heeft me heel veel geholpen om de taal verder te leren, en wie weet kom ik in de toekomst nog terug voor conversatielessen!

groetjes Juliska

cursus privé Beginners 1​ - maart t/m april 2010

Til DenieTilDenie_small2

In maart van dit jaar was ik op zoek naar een Spaanse cursus, lastig kiezen, aangezien het aanbod erg groot is.Ik koos bewust niet voor een schriftelijke cursus, te vrijblijvend naar mijn smaak. Via het internet stuitte ik op flexibel Spaans leren, een afspraak was snel gemaakt. Ik kon zelf bepalen, wanneer dit mij het beste uitkwam en hoeveel tijd ik hieraan wilde besteden.

Ana geeft thuis les en woont ook nog eens dicht bij mij in de buurt, aangezien de groepslessen al gestart waren, heb ik 10 prive-lessen van 1,5 uur elk gevolgd.Ik heb deze lessen als zeer prettig ervaren, zelfs de taaie grammaticalessen! vooral door Ana's enthousiasme en niet aflatende ijver om mij de eerste beginselen bij te brengen. In september pak ik de draad weer op en start de vervolgcursus bij Ana.
Adviezen? lastig, wat ik heel fijn vond waren de pagina's met Spaanse woordjes/zinnen rond een bepaald thema, heel nuttig. Natuurlijk moet je eerst de grondbeginselen van de grammatica leren om Spaans te kunnen spreken. Ik hoop wel dat in de vervolgcursus meer spaans gesproken gaat worden. Verder kan ik niets meer verzinnen en wat ik daarboven geschreven heb, meen ik oprecht,

liefs Til Denie

cursus privé Beginners - maart t/m mei 2010

Los chicos argentinosDSC00110

Anavely heeft ons ontzettend goed geholpen met de basisbeginselen van de spaanse taal, de uitleg is heel duidelijk en ze weet elke vraag uitgebreid en met veel interesse te behandelen. Door de goede uitleg gingen we gemakkelijk door de stof en zodra iemand wat moeite had met iets dan werd daar meer tijd aan besteed. Qua lestijden en het verschuiven van lessen wanneer iemand niet kan is Anavely heel flexibel, wat voor ons vaak van belang was. We hebben flexibel spaans geleerd!

muchos gracias y saludos cordiales,

Los chicos argentinos Xandor Steenbergh, Geert-Jan van Wissen, Oscar Haman, Arvin Swaving

groepscursus Beginners 1 en 2 - september t/m december 2009

 
Ineke den ElzenInekeDenElzen

In 2007 en 2008 heb ik bij Anavely Gribnau Salazar privé Spaanse lessen gevolgd. Ik heb dit als zéér goed ervaren. Haar deskundigheid en flexibiliteit maakte dat de lessen voor mij (55+) goed te volgen waren.Ik kon mijn eigen wensen kenbaar maken en daar paste ze de lessen op aan. Heel praktisch dus.

Met vriendelijke groet, Ineke

Wendy Verwey

De lessen waren individueel en daarom helemaal aangepast op deze persoonlijke onderneming. Heb het heel leerrijk en tevens enorm gezellig gevonden. Een ongedwongen sfeer met een goeie structuur, nuttige opdrachten voor thuis. Een enorme aanrader!

Martin Voet

Met veel plezier heb ik Spaanse lessen gevolgd (privélessen) en heb in korte tijd voldoende geleerd om te kunnen communiceren in het Spaans. Daardoor werd de vakantie in Barcelona nog interessanter -- ik had geen Engels meer nodig!De lessen vonden altijd plaats in een zeer aangename sfeer; vragen waren altijd welkom, en het leertempo was nooit te hoog of te laag, maar paste zich aan mij aan. Ik had zo mijn eigen specifieke wensen en daar werd zeer vakkundig mee omgesprongen.​​